Skip to content
 • 21% Btw
 • Plaatsen en ophalen van uw container
 • Verwerking van uw afval
 • Milieutoeslag
 • Inclusief 4 weken huur (na de 4 weken wordt er, per dag een bedrag van €2,- excl. btw per dag doorbelast voor portaalcontainers).

U mag de gehuurde container maximaal 20 cm boven de rand van de container uitladen, let op geen delen uitsteken aan voor, achter of zijkant. Uw container moet ten alle tijden transportveilig beladen zijn.

Kosten die in rekening worden gebracht bij over-belading (vanaf 20 cm en hoger):

 • Bij een 3M3 €12,50 (excl. BTW) per 10 cm.
 • Bij een 6M3 €25,00 (excl. BTW) per 10 cm.
 • Bij een 10M3 €25,00 (excl. BTW) per 10 cm.
 • Bij een 13M3 €30,00 (excl. BTW) per 10 cm.
 • Bij een 30M3 €100,00 (excl. BTW) per 10 cm. LET OP: 30M3 mag maximaal 30 cm uitsteken!

Wanneer de container niet meegenomen kan worden omdat er auto’s zo geparkeerd staan, dat de vrachtwagen de container niet kan oppakken, wordt er een mis-rit berekend van €75,- euro excl. btw.

Voor het achterste voren plaatsen, wisselen en afvoeren van een container geldt een toeslag van €25,- excl. btw

De bij u geplaatste container(s) kunt u op laten halen door de gegevens in te vullen in ons ophaalformulier. Uw container wordt vanaf 48 uur vanaf de eerst volgende werkdag opgehaald.

Gelieve de container de desbetreffende dag al vanaf 7.00 uur klaar te hebben staan!

Wilt u nog een container bestellen en de oude laten afvoeren? Vul dan een nieuwe order in, en noteer bij de opmerkingen: volle container gelijktijdig afvoeren.

Zonder uw opdracht wordt de container niet opgehaald ook niet na de standaard huur periode van 4 weken. (daarna betaald u €2,- per dag excl. btw, huur extra).

Voor het plaatsen, wisselen en afvoeren van een container op zaterdag geldt een toeslag van €18.75,- excl. btw

Binnen de gehele Krimpenerwaard leveren wij gratis onze afvalcontainers.

Buiten de Krimpenerwaard hanteren wij €10,- euro verzendkosten en buiten ons werkgebied (Groene-Hart gebied) hanteren wij €50,- euro verzendkosten. Een container nodig buiten Zuid-Holland? Hiervoor hanteren wij €100,- euro verzendkosten.

In veel gemeente in Nederland kunt u een container laten plaatsen zonder het vooraf aanvragen van een vergunning. Wanneer u een container laat plaatsen aan de openbare weg of een (betaald) parkeerzone is het verstandig om dit te overleggen met uw gemeente.

KOK Afvalcontainers is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor kosten of boetes voor het niet hebben van een geldige vergunning. Eventuele boetes worden direct aan u doorbelast.

Heeft u op werkdagen (maandag t/m vrijdag) uw container voor 22.00 uur besteld en betaald? KOK Afvalcontainers kan de volgende dag de container al bij u leveren. Let wel op uw voorkeur voor ochtend of middag kan niet altijd uitgevoerd worden. Indien u al vroeg in de ochtend wilt starten met uw container adviseren wij u de container 1 dag eerder te laten plaatsen.

Wij adviseren u om tijdens het plaatsen van uw container(s) thuis aanwezig te zijn. Wanneer u er voor kiest om niet aanwezig te zijn tijdens het plaatsen van de container, wordt naar inzicht van onze chauffeur de container zo goed mogelijk geplaatst op uw verantwoording.

Bij wisselingen hoeft u niet thuis aanwezig te zijn en plaatsen wij standaard uw nieuwe container op de plaats van uw huidige container. Wel moet u ervoor zorgen dat er ruimte is om de container te wisselen.

Als geconstateerd word dat er een andere afvalstroom in de container zit dan dat u besteld heeft, krijgt u daar een aanvullende factuur voor. Dit bedrag is afhankelijk van de afvalstroom die in de container aanwezig is!

Voorbeeld: Bouw en sloopafval in een puincontainer.

Container plaatsing op trottoir, stoep, inrit of tuin geschiedt geheel voor eigen risico en rekening van de huurder. KOK Afvalcontainers accepteert geen enkele aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door toedoen van de container of vrachtwagen.

Bij facturatie bedraagt het betalingstermijn 14 dagen. Als het betalingstermijn verstreken is en betaling blijft uit, zijn wij genoodzaakt om een herinnering te sturen. De administratiekosten hiervan bedragen €25,- excl. btw.

Voor het wijzigen van een container, naar een ander afvalstroom soort of de inhoud, worden er administratiekosten in rekening gebracht, deze bedragen €25,- excl. btw*.

*De administratiekosten worden alleen in rekening gebracht, wanneer u de bestelling wijzigt naar een goedkoper product.

Wat gebeurt er na het wijzigen van mijn bestelling?

 • Wij stellen een aanvullende factuur of credit op aan de hand van de wijziging.
 • Na het ophalen of wisselen van de container wordt het tegoed wat open staat teruggestort op u rekening.

Wanneer u de container annuleert worden de volgende kosten in rekening gebracht:

 • Annuleren tot 24 uur van te voren = administratiekosten (€25,- excl. btw)
 • Annuleren 0-24 uur = mis-rit (€75,- excl. btw)
Back To Top